Μέχρι τις ακτές του Περού έφτασε το τσουνάμι που πυροδότησε η μεγαλειώδης όσο και τρομακτική υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Τόνγκα. Μάλιστα, δύο άνθρωποι πνίγηκαν σε παραλία καθώς απρόσμενα υψηλά κύματα έπληξαν την παράκτια ζώνη.

Θυμίζουμε πως η σπάνια έκρηξη πυροδότησε τσουνάμι που έπληξε μεγάλο μέρος του Ειρηνικού, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες όπως η Ιαπωνία να προχωρήσουν σε εκκενώσεις περιοχών.

Στην Ιαπωνία τα κύματα που έφτασαν σε παράκτιες περιοχές της χώρες ξεπερνούσαν το ένα μέτρο.

Στο Περού, αντιθέτως, οι αρχές και ο κόσμος αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν είχε εκδοθεί προειδοποίηση πως το τσουνάμι θα φτάσει και στη δυτική νότιο Αμερική. Τα κύματα έπληξαν μια τεράστια περιοχή από το βορρά έως τα κεντρικά της χώρας, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ τουλάχιστον είκοσι λιμάνια έπρεπε να κλείσουν προσωρινά.

Στο σύμπλεγμα των Τόνγκα την ίδια ώρα ο κόσμος προσπαθεί να συνέλθει με τις καταστροφές να είναι σημαντικές και να είναι δύσκολο να υπολογιστούν έως ότου αποσυρθούν πλήρως τα νερά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής