Κανονικά θα μπορούν να πραγματοποιούν και μετά τις 19 Ιανουαρίου οι βρετανοί καταναλωτές τις κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί  στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να πραγματοποιούν αγορές από την Amazon.

Αυτό ανακοίνωσε ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας ότι αποσύρει προηγούμενη ανακοίνωσή του που εκδόθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία από τις 19 Ιανουαρίου «δεν θα δεχόμαστε πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω των υψηλών προμηθειών που χρεώνονται για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC, «συνεργαζόμαστε στενά με τη Visa για μια πιθανή λύση που θα επιτρέψει στους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa στο Amazon.co.uk».

Η Amazon έκανε αρχικά την ανακοίνωση-σοκ για τους βρετανούς καταναλωτές που κατέχουν πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στη χώρα, επικαλούμενη υψηλές χρεώσεις Visa για τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα. Η Visa τότε, τον Νοέμβριο, εξέφρασε «απογοήτευση» δηλώνοντας ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης με την Amazon.

Πέρσι, επίσης, η Amazon είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να εισάγει  μια προσαύξηση 0,5% στις πιστωτικές κάρτες Visa στην Αυστραλία και στη Σιγκαπούρη πέρυσι.

Πάντως, δεν είναι ακόμη σαφές γιατί η Amazon εγκατάλειψε την αρχική της απόφαση για το Ην. Βασίλειο, ούτε εάν η απόφαση είναι οριστική ή προσωρινή.

«Οι πελάτες της Amazon μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κάρτες Visa στο Amazon.co.uk μετά τις 19 Ιανουαρίου, ενώ συνεργαζόμαστε στενά για να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Visa στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή