Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Αντόνιο Χόρτα Οσόριο, παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας για την COVID-19, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τράπεζα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που προσπαθεί να ανακάμψει από μια σειρά από σκάνδαλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι Χόρτα Οσόριο προσλήφθηκε πριν από περίπου ένα έτος για να βοηθήσει την τράπεζα να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos και την αφερεγγυότητα της βρετανικής εταιρείας χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού Greenshill Capital, και να βελτιώσει το κακό κλίμα μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας στο οποίο είχε εμπλακεί  ο CEO  Τιντζάν Τιάμ.

Σε συνδυασμό, αυτά προκάλεσαν απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νο.2 τράπεζα της Ελβετίας και ο Χόρτα- Οσόριο τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική για να ανατρέψει το κλίμα.

Ωστόσο, βρέθηκε στο στόχαστρο μετά την αποκάλυψη ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας COVID-19 δύο φορές το 2021.

«Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες για την τράπεζα και έθεσαν σε κίνδυνο την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα εσωτερικά και εξωτερικά», ανέφερε ο Χόρτα Οσόριο και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή»

Η Credit Suisse είπε ότι ο πρόεδρός της παραιτήθηκε μετά από έρευνα που ανέθεσε το διοικητικό συμβούλιο και ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άξελ Λέμαν είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου με άμεση ισχύ.

Τον Δεκέμβριο, το Reuters ανέφερε ότι μια προκαταρκτική εσωτερική έρευνα της τράπεζας διαπίστωσε ότι Χόρτα Οσόριο παρακολούθησε τους τελικούς τένις του Wimbledon στο Λονδίνο τον Ιούλιο χωρίς να ακολουθήσει τους κανόνες καραντίνας της Βρετανίας. Επίσης, παραβίασε επίσης τους κανόνες σε μια επίσκεψη στην Ελβετία τον Νοέμβριο, φεύγοντας από τη χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καραντίνας 10 ημερών, δήλωσε η τράπεζα τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή