Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας χρησιμοποίησε επιτυχώς ψηφιακό νόμισμα για τον διακανονισμό συναλλαγών που αφορούν πέντε εμπορικές τράπεζες, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η δοκιμή αυτή που φέρει το όνομα Project Helvetia, θα μπορούσε να φέρει την εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας ένα βήμα πιο κοντά στην Ελβετία, η οποία έχει πραγματοποιήσει μερικά από τα πιο προηγμένα πειράματα ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) στην Ευρώπη.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν εντείνει τις εργασίες για τα CBDC, εν μέρει για να καταστήσουν τα υπάρχοντα συστήματα πληρωμών πιο αποτελεσματικά και για να  αντιμετωπίσουν την πρόκληση από τα κρυπτονομίσματα, με την έρευνα να επικεντρώνεται σε εκδόσεις τόσο για χονδρική όσο και για λιανική χρήση.

Κάτω από το Helvetia, που πήρε το όνομά του από το σύμβολο για την Ελβετία, η SNB ενσωμάτωσε CBDC σε συστήματα πληρωμών και τα χρησιμοποίησε σε προσομοιωμένες συναλλαγές στο πείραμα που συμμετείχε η UBS, η Credit Suisse Goldman Sachs Citigroup και η Hypothekarbank Lenzburg.

Το σχέδιο έδειξε ότι ήταν δυνατή η στιγμιαία εκτέλεση πληρωμών, οι οποίες κυμαίνονταν σε μέγεθος από 100.000 έως 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (109.469 έως 5,47 εκατομμύρια δολάρια), εξαλείφοντας τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.

Στο έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών προς τα τέλη του 2021, συμμετείχε επίσης ο ελβετικός χρηματιστηριακός φορέας SIX, ο κύριος πάροχος υπηρεσιών χρηματοοικονομικής υποδομής της Ελβετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News