Ο πολυεθνικός κολοσσός Unilever επιβεβαίωσε ότι προσέγγισε τον βρετανικό φαρμακευτικό όμιλο GlaxoSmithKline με σκοπό την απόκτηση του βραχίονα των καταναλωτικών προϊόντων ατομικής υγιεινής. Η τελευταία, ωστόσο, απέρριψε την προσφορά ύψους 60 δισ. ευρώ, κρίνοντάς την χαμηλή.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός κολοσσός αγροδιατροφής, που στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει μεταξύ άλλων τα παγωτά Magnum, τα σαπούνια Dove και τα είδη οικιακής χρήσης Sun, προσέγγισε την –επίσης βρετανική-φαρμακευτική εταιρεία, υποβάλλοντας προσφορά για την απόκτηση της GSK Consumer Healthcare.

Διαβάστε επίσης: Unilever – Νέες επενδύσεις φέρνει το «πράσινο» απορρυπαντικό Skip

«Η GSK Consumer Healthcare είναι ηγέτης στον ελκυστικό χώρο των καταναλωτικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής των καταναλωτών και θα ταίριαζε πολύ στρατηγικά, καθώς η Unilever συνεχίζει να αναδιαμορφώνει το χαρτοφυλάκιό της», αναφέρεται σε δήλωση της εταιρείας, με τους Sunday Times κάνουν λόγο για προσφορά ύψους 50 δισ. λιρών ή 60 δισ. ευρώ. Σε αυτόν τον τομέα, η GSK εμπορεύεται κυρίως την οδοντόκρεμα Sensodyne, τα παυσίπονα Advil, Voltaren, Panadol και το υποκατάστατο νικοτίνης Nicotinell.

Η προσφορά απορρίφθηκε

Από την πλευρά της η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι απέρριψε την προσφορά της Unilever, με την αιτιολογία ότι «υποτιμά θεμελιωδώς» τη δραστηριότητα και τις μελλοντικές της προοπτικές του κλάδου. Πρόσθεσε ότι είχε λάβει τρεις προσφορές από τη Unilever. Η τελευταία ήταν στις 20 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει 41,7 δισ. λίρες  (12 δισ. ευρώ) σε μετρητά και 8,3 δισ. λίρες σε μετοχές της Unilever.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσφορά θεωρήθηκε πολύ χαμηλή και από την Pfizer, η οποία κατέχει μερίδιο 32% στον συγκεκριμένο κλάδο του βρετανικού φαρμακευτικού ομίλου. Δεν είναι σίγουρο ότι η Unilever θα αυξήσει την προσφορά της, προσθέτει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως