H μετοχή του JPMorgan (NYSE:JPM) διατηρεί το ανοδικό της μοτίβο με στήριξη τα 153 δολάρια.

Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στο χάσμα περιοχής των 167, με στόχο τα 176.

Όσον αφορά στα ανακοινωθέντα αποτελέσματα δ’ τριμήνου, εκείνα φαίνεται να έχουν καταγράψει μικτές μεταβολές, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών φάνηκαν εν τέλει αισιόδοξες σε σχέση με την πραγματική εικόνα των μεγεθών του ιδρύματος.

Ειδικότερα, τα έσοδα του σημείωσαν οριακή αύξηση, 1%, σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 30,3 δισ. $, υποβοηθούμενα από ενίσχυση, 3%, των εσόδων από τόκους, τα οποία έφτασαν στα 13,7 δισ.

Αντίθετα, τα κέρδη υποχώρησαν κατά 14% στα 10,4 δισ., ενώ κύρια αιτία της υποχώρησης αποτελούν τα αυξημένα μη επιτοκιακά έξοδα (non-interest expense).

Πιο συγκεκριμένα, εκείνα διευρύνθηκαν κατά 11% και άγγιξαν τα 17,9 δισ., κυρίως λόγω της αύξησης των αποζημιώσεων.

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου, το πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα σε όλες τις δραστηριότητές του, επωφελούμενο από την αυξημένη δραστηριότητα στις αγορές και την ανάκαμψη της δανειοδοτικής δραστηριότητας.

Επίσης, δήλωσε πως οι πιστώσεις συνεχίζουν να είναι υγιείς με εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις, ενώ η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, καθώς το επιχειρηματικό κλίμα είναι αισιόδοξο και οι καταναλωτές επωφελούνται από την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News