Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας , ο μεγαλύτερος δανειστής του βασιλείου που ελέγχεται έμμεσα κατά 50,4% από την κυβέρνηση, έχει προσλάβει τράπεζες για να κανονίσουν την πώληση του πενταετούς σουκούκ, όπως ονομάζονται τα ισλαμικά ομόλογα, σε δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το Reuters, τα έσοδα από το σουκούκ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων δανείων για την ανάπτυξη τέτοιων έργων καθώς και δανείων που σχετίζονται με δενδροφύτευση.

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι η HSBC , η Citi , η Emirates NBD Capital, η Goldman Sachs, η Mizuho Securities και η SNB Capital.

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια. Οι εκδότες των ισλαμικών ομολόγων – sukuk δεν πληρώνουν τόκο, καθώς είναι μια πρακτική που απαγορεύεται στο Ισλάμ. Αντιθέτως, οι αγοραστές των sukuk γίνονται συνιδιοκτήτες του χρέους και λαμβάνουν ετήσια κέρδη από τον εκδότη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Kλίμα: Νέες ισχυρές οξειδωτικές ουσίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα
Green |

Νέες ισχυρές οξειδωτικές ουσίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα

Τα υδροτριοξείδια είναι απρόσμενα σταθερά και σχηματίζονται στη διάρκεια της ατμοσφαιρικής αποσύνθεσης αρκετών άλλων γνωστών και ευρέως εκπεμπόμενων ουσιών, ιδίως υδρογονανθράκων