Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας , ο μεγαλύτερος δανειστής του βασιλείου που ελέγχεται έμμεσα κατά 50,4% από την κυβέρνηση, έχει προσλάβει τράπεζες για να κανονίσουν την πώληση του πενταετούς σουκούκ, όπως ονομάζονται τα ισλαμικά ομόλογα, σε δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το Reuters, τα έσοδα από το σουκούκ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων δανείων για την ανάπτυξη τέτοιων έργων καθώς και δανείων που σχετίζονται με δενδροφύτευση.

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι η HSBC , η Citi , η Emirates NBD Capital, η Goldman Sachs, η Mizuho Securities και η SNB Capital.

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια. Οι εκδότες των ισλαμικών ομολόγων – sukuk δεν πληρώνουν τόκο, καθώς είναι μια πρακτική που απαγορεύεται στο Ισλάμ. Αντιθέτως, οι αγοραστές των sukuk γίνονται συνιδιοκτήτες του χρέους και λαμβάνουν ετήσια κέρδη από τον εκδότη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.