Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την άνοδο του πετρελαίου, η οποία φέτος ξεπερνά το 10% φέτος, παρόλο που οι traders αυξάνουν όλο και περισσότερο την προοπτική οι τιμές να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι.

«Πάντα ένιωθα άνετα», είπε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι τη Δευτέρα, όπου παρευρίσκεται στην εκδήλωση Expo.

Το αργό πετρέλαιο Brent έχει καταγράψει αύξηση 11% από τα τέλη Δεκεμβρίου και ξεπέρασε τα 86 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ενδείξεων ότι η κατανάλωση θα διατηρηθεί παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα μειώνεται καθώς ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο αγωνίζονται να ενισχύσουν την παραγωγή τους.

Η Vitol, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος trader πετρελαίου στον κόσμο, είναι μεταξύ εκείνων που προβλέπουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω καθώς οι προμήθειες θα στενεύουν.

Το μέλος του ΟΠΕΚ+, το Ομάν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα καρτέλ θα προσπαθήσει να αποτρέψει την «υπερθέρμανση» της αγοράς πετρελαίου και δεν θα ήθελε οι τιμές να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ είπε επίσης ότι δεν ανησυχεί για την απελευθέρωση περισσότερου πετρελαίου από τις ΗΠΑ από τα στρατηγικά της αποθέματα, το οποίο θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές του αργού προς τα κάτω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή