Τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για να πληρώνουν φόρους και τέλη στην Εφορία και τα Τελωνεία.

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές συστήματος αποδοχής ξένων καρτών στο δίκτυο POS και e-POS που διαθέτει για την είσπραξη δημοσίων εσόδων. Η διαβούλευση θα διαρκέσει 15 ημέρες και μετά θα επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει του μεγαλύτερου ποσοστού έκπτωσης επί του ενιαίου ποσοστού προμήθειας που επιβάλλεται στην αξία των συναλλαγών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό από τον Απρίλιο  όσοι κατέχουν ξένες κάρτες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές προς το ελληνικό δημόσιο. Για παράδειγμα, οι  Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι υπόχρεοι σε φόρο κληρονομιάς εάν δεν διαθέτουν ελληνική  κάρτα πληρωμών θα έχουν τη δυνατότητα να  πληρώσουν το φόρο με την κάρτα του εξωτερικού είτε μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE είτε στην Εφορία μέσω POS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές που ήδη πραγματοποιούνται με μετρητά, και αφορούν σε αλλοδαπούς υπόχρεους για καταβολή φόρων, τελών, προστίμων, παραβόλων  και λοιπών εσόδων το  ετήσιο πλήθος των εν λόγω συναλλαγών  ανέρχεται στις 110.000 και η συνολική αξία των συναλλαγών στα 33 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Σήμερα, η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την ΔΙΑΣ  αποδέχεται συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί από φορείς παροχής υπηρεσιών πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα και διαθέτει δίκτυο 265 εγκατεστημένων POS  σε εφορίες και τελωνεία. Το δίκτυο αυτό ενδέχεται να τροποποιηθεί με την κατάργηση ή την προσθήκη νέων σταθερών τερματικών ή μετακινούμενων σημείων με τη χρήση φορητών συσκευών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax