Σε στενό εύρος τιμών κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και εμφανίζει υψηλή νευρικότητα, δείχνει να θέλει να υψώσει αναχώματα στην αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές παγκοσμίως.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,04% στις 945,00 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα και αβεβαιότητα

Η νευρικότητα είναι αυτή που κυριαρχεί και σήμερα σε μια αγορά που επηρεάζεται σαφώς από την αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι όταν οι ομολογιακές αποδόσεις αυξάνονται οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των τίτλων σταθερού εισοδήματος, προκειμένου να ξεπεράσουν πιθανές αναταράξεις στην οικονομία. Και αυτές οι αναταράξεις αναμένεται να έρθουν κυρίως από τις αλλαγές στη νομισματική πολιτικών των κεντρικών τραπεζών, ιδίως της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς η άνοδος του πετρελαίου θα φέρει ένα νέο κύμα αύξησης των τιμών καταναλωτή.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, πέριξ του 1,65%, σε μία ημέρα μάλιστα που το ελληνικό Δημόσιο εκδίδει νέο δεκαετές προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητα του. Το ποσό που αναζητείται είναι σαφώς μικρό, ειδικά μάλιστα εάν αναλογιστεί κανείς και τη ρευστότητα που κυκλοφορεί στις αγορές παγκοσμίως, όμως το που θα κλείσει το επιτόκιο θα είναι ένα μήνυμα υπέρ ή κατά των ελληνικών assets.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το +1,54% του ΟΤΕ στηρίζει την αγορά, όπως και τα θετικά πρόσημα σε ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Motor Oil, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Jumbo και

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών