H συνδυασμένη αφήγηση της επικείμενης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed και της αυξητικής τάσης της τιμής του πετρελαίου λόγω της ανησυχίας στη Μέση Ανατολή, επεξέτεινε τη διστακτικότητα διεθνώς.

Έτσι, κοκκίνισαν τα ταμπλό ανά τον κόσμο, με την Αθήνα να ακολουθεί μεν, με ελεγχόμενες όμως ρευστοποιήσεις.

Τα πρόσημα ήταν ζυγισμένα υπέρ της πτώσης, με 8 μετοχές της μεγάλης και 4 της μεσαίας να διατηρούν τα θετικά πρόσημα, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθεί κάποια κίνηση πανικού.

Και δεδομένης της μέτριας συναλλακτικής δραστηριότητας των 63 εκατ. ευρώ, κάτι που συνάδει με συνεδριάσεις διορθωτικού χαρακτήρα κόντρα σε υφιστάμενη ανοδική τάση, ενδέχεται να είδαμε μια κατοχύρωση κερδών, τουλάχιστον προς το παρόν, και συνεπακόλουθα μια -ακόμα- ευκαιρία για επανατοποθετήσεις, ιδίως σε τίτλους με καλή πρότερη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Ενδεικτικά, το τελευταίο διάστημα η αγορά κλίνει προς μετοχές με μερισματική πολιτική, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια.

Μεταξύ αυτών, οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος, της Elval, του ΟΠΑΠ, της Jumbo, των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, κ.λπ.

Και τούτο διότι καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος της αγοράς, ήτοι ο κίνδυνος απομείωσης της τιμής μιας μετοχής, ή αυστηρότερα, καθώς μειώνεται η προβλεπτική ικανότητα, απόρροια των συνισταμένων διεθνώς, προτιμώνται τέτοιες μετοχές.

Συνολικά, ο Γενικός Δείκτης έχει πλέγμα στηρίξεων στην περιοχή των 925-930 μονάδων, που συνιστούν και το προ ημερών κατοχυρωμένο επίπεδο από τον πολύμηνο σχηματισμό συσσώρευσης, με τον στόχο να παραμένει ανοιχτός στις 1020-1040.

Υπενθυμίζουμε δε ότι το ενδοσυνεδριακό χαμηλό χθες στις 942,66 μονάδες σημειώθηκε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής (942,59), οπότε βραχυπρόθεσμα έχει κάποια αξία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News