Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν μπορεί να επανέλθει στα επίπεδα των 950 μονάδων τουλάχιστον συντηρεί την επαφή με αυτά.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,28% στις 947,28 μονάδες, με τον τζίρο να πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει βρει σημαντικά στηρίγματα σε τίτλους που είχαν μείνει πίσω στην άνοδο το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, αντιμετωπίζοντας έτσι και την υστέρηση – περισσότερο διόρθωση – εκείνων που οδήγησαν τον γενικό δείκτη στα υψηλά των επτά ετών. Προς το παρόν πάντως ο Γενικός Δείκτης δεν δείχνει να απειλεί το πλέγμα στηρίξεων στην περιοχή των 925-930 μονάδων, που συνιστούν και το προ ημερών κατοχυρωμένο επίπεδο από τον πολύμηνο σχηματισμό συσσώρευσης.

Αυτό επίσης που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας που παρατηρείται από τη Δευτέρα συνάδει με συνεδριάσεις διορθωτικού χαρακτήρα κόντρα σε υφιστάμενη ανοδική τάση. Το ζητούμενο είναι η κατοχύρωση κερδών να αναδείξει ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις, ιδίως σε τίτλους με καλή πρότερη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η στήριξη που παρέχει το +2,20% της Βιοχάλκο είναι σημαντική, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε ΟΤΕ, Aegean, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, το αρνητικό πρόσημο των Titan, Εθνικής, Μυτιληναίου, Alpha Bank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα συγκρατούν την πορεία της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους