
Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν μπορεί να επανέλθει στα επίπεδα των 950 μονάδων τουλάχιστον συντηρεί την επαφή με αυτά.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,28% στις 947,28 μονάδες, με τον τζίρο να πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ.
Η αγορά έχει βρει σημαντικά στηρίγματα σε τίτλους που είχαν μείνει πίσω στην άνοδο το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, αντιμετωπίζοντας έτσι και την υστέρηση – περισσότερο διόρθωση – εκείνων που οδήγησαν τον γενικό δείκτη στα υψηλά των επτά ετών. Προς το παρόν πάντως ο Γενικός Δείκτης δεν δείχνει να απειλεί το πλέγμα στηρίξεων στην περιοχή των 925-930 μονάδων, που συνιστούν και το προ ημερών κατοχυρωμένο επίπεδο από τον πολύμηνο σχηματισμό συσσώρευσης.
Αυτό επίσης που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας που παρατηρείται από τη Δευτέρα συνάδει με συνεδριάσεις διορθωτικού χαρακτήρα κόντρα σε υφιστάμενη ανοδική τάση. Το ζητούμενο είναι η κατοχύρωση κερδών να αναδείξει ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις, ιδίως σε τίτλους με καλή πρότερη συμπεριφορά στο ταμπλό.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η στήριξη που παρέχει το +2,20% της Βιοχάλκο είναι σημαντική, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε ΟΤΕ, Aegean, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, το αρνητικό πρόσημο των Titan, Εθνικής, Μυτιληναίου, Alpha Bank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα συγκρατούν την πορεία της αγοράς.


Latest News

Σταθεροποιητικά κάτω από τις 870 μονάδες
Σήμερα επί της ουσίας "μιμείται" την αναμονή των ευρωπαϊκών αγορών

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η τεχνική εικόνα του δείκτη.

«Φοβήθηκαν» τις 870 μονάδες
Ούτε σήμερα κατάφερε ο Γενικός Δείκτης να ανακτήσει τις 870 μονάδες

Άνοδος χωρίς ρίσκο στο ΧΑ
Δεν δείχνει διαθέσεις να διαπεράσει ανοδικά τις 870 μονάδες

Επιφυλακτικά ανοδικά
Από την περασμένη Παρασκευή προσπαθεί ο γενικός δείκτης να ανακτήσει τις 870 μονάδες

Γενικός Δείκτης: Λεπτές ισορροπίες μεταξύ 850 και 875 μονάδων
Η τεχνική εικόνα του δείκτη.

Επικράτησαν και πάλι οι πωλητές
Σαθρή η απόσταση ασφαλείας από τις 850 μονάδες

Αυξάνονται οι πιέσεις
Πιέσεις στην χρηματιστηριακή αγορά μετά και τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Επιφυλακτικότητα μετά την άνοδο
Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με απώλειες 0,17% στις 865,53 μονάδες

XA: Ανάσα ζωής η είσοδος των ΜΥΤΙΛ και ΕΤΕ στον MSCI Greece Standard
Η τεχνική εικόνα του δείκτη.