Εκρηκτική αύξηση κατέγραψαν το περασμένο έτος οι πωλήσεις του κονιάκ καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι πότες κατανάλωσαν την παλιά σοδειά, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι κατασκευαστές premium ποτών αφήνουν πίσω τους την πανδημία.

Οι πωλήσεις του κονιάκ, που παράγεται στην περιοχή Cognac της Γαλλίας, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 31% σε αξία στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο βιομηχανικός όμιλος BNIC.

Οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 16% στα 223,2 εκατομμύρια μπουκάλια. «Αυτή η ανάπτυξη αντανακλά μια πραγματική ανάκαμψη του κονιάκ, καθώς και νέες καταναλωτικές συνήθειες», ανέφερε η BNIC σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις έχουν επίσης αυξηθεί σε σύγκριση με το 2019, πριν χτυπήσει η πανδημία.

Οι προοπτικές θα παραμείνουν θετικές τους επόμενους μήνες για όλους  τους προορισμούς, πρόσθεσε η BNIC.

Τα νέα έρχονται αφότου η γαλλική βιομηχανία σαμπάνιας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει πωλήσεις ρεκόρ το 2021 και ακολουθεί ισχυρά αποτελέσματα από διάφορες εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών. Οι πωλήσεις κονιάκ στη μεγαλύτερη αγορά της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκαν κατά 11%, με 115 εκατομμύρια μπουκάλια να αποστέλλονται το
2021.

Οι πωλήσεις στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη της, αυξήθηκαν κατά 56%, με 34 εκατομμύρια μπουκάλια να αποστέλλονται, ενώ οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8%, στα 37,1 εκατομμύρια μπουκάλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή