Στον υψηλότερο ρυθμό εδώ και εννέα μήνες αυξήθηκε ο ρυθμός κατασκευής νέων σπιτιών στις ΗΠΑ, με τη ζήτηση για κατοικίες και δη, για διαμερίσματα να παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, η κατασκευή νέων κατοικιών αυξήθηκε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση στα 1,7 εκατ. σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω άνοδο του δείκτη, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα, στις 1,65 εκατ. νέες κατοικίες.

Οι αιτήσεις από τους εργολάβους για την κατασκευή νέων σπιτιών, που αποτελεί ένας βασικός δείκτης για την αγορά εργασίας, εκτοξεύτηκαν κατά 9,1% σε μηνιαία βάση στα 1,87 εκατ. σε σχέση με τα 1,7 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Στα επίπεδα αυτά διαμορφώθηκε στο υψηλότερο σημείο εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Πάντως, η αύξηση στις τιμές και στα επιτόκια των υποθηκών λόγω της υψηλής ζήτησης ασκεί πιέσεις στο καταναλωτικό κοινό και προστίθεται στα στοιχεία που ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία. Μάλιστα, το τοπίο αυτό αναμένεται από τους αναλυτές του κλάδου πως θα διαρκέσει και τους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
G7: «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» – 600 δισ. στις αναπτυσσόμενες χώρες ως απάντηση στην Κίνα
Διεθνή |

G7: Απάντηση στην Κίνα με επενδυτικό πακέτο-«μαμούθ» για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Οι Δυτικοί επιθυμούν να απαντήσουν στο Πεκίνο που έχει επενδύσει μαζικά σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες για την κατασκευή έργων υποδομής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού», ή για την διασφάλιση πρόσβασης σε ορισμένες πρώτες ύλες