Η μετοχή της Sony (NASDAQ:SONY) έχασε εν ριπή οφθαλμού την πολύμηνη άνοδό της στο ταμπλό, απόρροια της ανακοίνωσης της Microsoft (NASDAQ:MSFT) ότι εξαγόρασε την Blizzard, η οποία με τη σειρά της κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στη βιομηχανία του gaming.

Ειδικότερα και εν μέσω γενικότερων πιέσεων στη Wall Street το τελευταίο διάστημα για άλλους λόγους, όπως η μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η Sony είχε βρεθεί βορά πωλητών, προσεγγίζοντας σημαντικές στηρίξεις στην περιοχή των 123 δολαρίων.

Το τελικό χτύπημα ήρθε να δώσει ο κολοσσός της πληροφορικής, που ανακοίνωσε κι επίσημα αυτό που καιρό προετοίμαζε κρυφά, την εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι σημαντικά υψηλού ποσού (σε σχέση με την τρέχουσα αποτίμηση της Blizzard των 69 δισ. $, μιας εταιρείας-πυλώνα στις υπηρεσίες gaming της Sony.

Η τελευταία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης στο ταμπλό, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, και όσο δεν επανέρχεται άνω των 125 δολαρίων, που οριοθετούν και την αντίσταση στην επικείμενη πτωτική τάση.

Το επόμενο επίπεδο ισορροπίας φαίνεται να είναι η περιοχή των 102, που αντιστοιχίζονται με τη μακροπρόθεσμη εικόνα της κατά τ’ άλλα πολύ ενδιαφέρουσας Sony.

Τα βλέμματα έπεσαν μοιραία και στη μετοχή της Blizzard (NASDAQ:ATVI) που αφενός αποκτώντας έναν τόσο ισχυρό σύμμαχο, τη Microsoft, αφετέρου αναγνωρίζοντας ότι το τίμημα ήταν πολύ υψηλό, φαίνεται να αλλάζει εικόνα.

Μια εικόνα που ήταν έντονα πτωτική το τελευταίο διάστημα, και προσέγγισε με ακρίβεια τη στήριξη των 57 δολαρίων από όπου μπορεί να κινηθεί έως και τα 120. Οι αγορές έχουν στηθεί από τα 80 έως και τα 65, καθώς όλο αυτό το εύρος αφορά στο χάσμα που άφησε η ανακοίνωση της εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News