Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος, ώστε οι διεθνείς κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για την επόμενη κρίση, παρά την συνεχιζόμενη πρόκληση της πανδημίας, σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του World Economic Forum, Μπόργκε Μπρέντε.

«Οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν όλες μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε από το δάσος» τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του Yahoo Finance, στο περιθώριο των διαδικτυακών συναντήσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το WEF κανονικά διεξάγεται στα μέσα Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας, όμως φέτος λόγω της πανδημίας θα διεξαχθούν μόνο κάποιες διαδικτυακές εκδηλώσεις, με το ίδιο το φόρουμ με ζωντανή παρουσία να έχει αναβληθεί για τα μέσα της χρονιάς.

«Μια νορμάλ κατάσταση, κατά τη γνώμη μου, είναι μια κατάσταση όπου επικεντρωνόμαστε και πάλι στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στο χτίσιμο της ευημερίας, αλλά και να γινόμαστε πιο ανθεκτικοί ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση του WEF που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών έθετε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας εντοπίζοντας αρκετά σημεία ρίσκου, από την κοινωνική συνοχή έως την κλιματική αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνοδευτική σφυγμομέτρηση που διεξήχθη, μόλις το 11% υποστήριξε πως ο ρυθμός ανάκαμψης θα επιταχυνθεί.

«Είναι απαραίτητο να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης. Σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε αντιμέτωποι με έναν διχασμένο κόσμο» τόνισε ο κ. Μπέρντε εκτιμώντας πως για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων και την ώθηση της ανάπτυξης απαιτείται η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών, τουλάχιστον σε κάποια σημαντικά σημεία κλειδιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας