Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ επιβλήθηκαν σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθήκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική, μετά από ελέγχους για παρεμπόριο της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς. Επιπλέν καταστράφηκαν και 4.698 απομιμητικά είδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΙΜΕΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ελέγχου τις τελευταίες μέρες (18, 19 και 20 Ιανουαρίου) σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθηκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική.

Στελέχη της διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν (σε ανακύκλωση) 4.698 απομιμητικά είδη ένδυσης, τσάντες, πορτοφόλια, εσώρουχα, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αρώματα, παιχνίδια κ.ά.

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».