
Ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2022, η πρώτη φάση -μη δεσμευτική- του Market Test για την εκδήλωση πρόθεσης δέσμευσης δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Διώρυγα Gas, του Ομίλου Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν 15 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Οι ποσότητες Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που δεσμεύτηκαν για το σύνολο των προϊόντων που διατέθηκαν και για την πρώτη πενταετία λειτουργίας του FSRU, ήταν υπερδιπλάσιες των αρχικών εκτιμήσεων του Ομίλου, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης επένδυσης, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα στρατηγικό έργο, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, καθώς θα αποτελέσει μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.
Η διαδικασία της πρώτης -μη δεσμευτικής- φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο προχωρά στην επόμενη, δεσμευτική, φάση μόλις αυτό εγκριθεί από τη ΡΑΕ.
Ποια είναι η Διώρυγα GAS
Η Διώρυγα GAS A.E, μέλος του Ενεργειακού Ομίλου Motor Oil, είναι μια υποδομή Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) που αποτελείται από πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) και βρίσκεται νοτιοδυτικά του διυλιστηρίου της Motor Oil στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.
Η Διώρυγα GAS θα είναι μια ανοικτή και ευέλικτη υποδομή εισαγωγής Υγροποιήμενου Φυσικού Αερίου.


Latest News

Coal India: Εισαγωγές άνθρακα υπό τον φόβο black out
Τον Απρίλιο στην Ινδία σημειώθηκαν οι πιο εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης εδώ και έξι χρόνια

Σκρέκας: Μέχρι 2 κλιματιστικά ανά νοικοκυριό – Πώς θα την πάρετε
Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές

Power Pass: Πώς θα λάβετε την επιστροφή έως 600 ευρώ για το ρεύμα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Σε ποιες θερμοκρασίες θα μπει «κόφτης» στα κλιματιστικά
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για «κόφτη» στα κλιματιστικά στο δημόσιο τομέα ο Κώστας Σκρέκας - Τι θα γίνει με ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά

Σε συμφωνία έως την Κυριακή για το πετρελαϊκό εμπάργκο στοχεύει η Ε.Ε.
Το νέο σχέδιο εξαιρεί από τα μέτρα το ρωσικό αργό που μεταφέρεται μέσω αγωγών, για να αρθούν οι ενστάσεις της Ουγγαρίας

Η G7 κλιμακώνει την πίεση προς τον ΟΠΕΚ
Νέοι στόχοι για την απολιγνιτοποίηση

Χαμηλές προσδοκίες αφήνει ο Σταϊκούρας για νέα μέτρα στήριξης
Πρόωρη συζήτηση για νέα στήριξη στα καύσιμα

Συμφωνία G7 για εξάλειψη του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας
Η Ομάδα των Επτά κατέληξε σε συμφωνίες για την εξάλειψη του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας, λέει η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Λέμκε

Προσεχώς «κόφτης» στα κλιματιστικά στα δημόσια κτήρια
Οι αρμόδιοι υπουργοί σχεδιάζουν μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια

Γεωργιάδης: Ευκαιρία για την Ελλάδα η ενεργειακή κρίση
«Το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι πόσες άδειες θα μπορεί να εγκρίνει», λέει ο υπουργός Ανάπτυξης