Mε ώριμη συμπεριφορά και σοβαρότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών στάθηκε πέραν κάθε προσδοκίας στο ύψος των περιστάσεων, και διατηρήθηκε σε θετικό έδαφος, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 951,65 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,74%.

Ο ΓΔ έχει βρεθεί σε θετικό έδαφος και νέα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα μετά τη διάσπαση της περιοχής των 930 μονάδων που μας ταλαιπώρησε για τουλάχιστον 44 εβδομάδες.

Ο στόχος βρίσκεται ανοιχτός στις 1020-1040, με κύρια στήριξη την περιοχή των 925-930.

Αφενός, ο Δείκτης όχι μόνο έκλεισε θετικός αλλά και στα υψηλά ημέρας, αφετέρου υπήρξε για άλλη μια φορά διασπορά σε τίτλους, με την πλειονότητα να βρίσκει διαθέσιμους αγοραστές να απορροφήσουν τη μέτρια ομολογουμένως προσφορά, καθώς ο συνολικός τζίρος άγγιξε μόλις τα 38 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 4,68 αφορούσαν σε πακέτα.

Το παραπάνω αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ιδωμένο από τη σκοπιά της αρνητικής απόδοσης των χρηματιστηρίων διεθνώς, ώστε να είμαστε αυτή τη στιγμή το μόνο με τόσο υψηλά θετικά πρόσημα.

Γενικά, 13 μετοχές της μεγάλης και 12 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν ανοδικές, με καμία της μεγάλης να μην καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

Πρωταθλητής σε απόδοση ήταν η μετοχή της Viohalco (+4,19%), που όπως και τα υπόλοιπα χαρτιά του ομίλου κινήθηκαν επιθετικά και σήμερα (ΕΛΧΑ +2,22%, CENER +6.09%), με την τελευταία και σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδική μνεία και για τη μετοχή της Epsilon, που αφορά σε μια άκρως ανοδική μετοχή (πέρυσι πρωταθλήτρια απόδοσης με πάνω από +300%), η οποία βρέθηκε σε πιέσεις το τελευταίο διάστημα και μάλιστα με πολύ βαριούς όγκους, αντέδρασε στο +7,06% με 340% άνω του μεσοσταθμικού τζίρο.

Πολύ καλή εικόνα είχαν και ΜΟΗ-ΕΛΠΕ (+2,68% και +1,64%), αμφότερες ανοδικές και σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, από τις συνολικά 8 που χθες τα πέτυχαν (ΤΡΑΣΤΟΡ, ΒΙΟΤ, CENER, ΒΥΤΕ, ΟΤΟΕΛ, ΛΑΒΙ).

Υπενθυμίζουμε ότι  η μεταβλητή που δίνει υψηλό βαθμό διστακτικότητας στο ταμπλό είναι η συμπεριφορά στη Wall Street, κυρίως, και η ανησυχία στη Μέση Ανατολή με άμεσο αντίκτυπο και στις τιμές του πετρελαίου (σε νέα υψηλά επταετίας), καθότι ως ρηχό Χρηματιστήριο, δεν μπορούμε εύκολα να αυτονομηθούμε από το γενικότερο κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News