Θεαματική αύξηση κερδών κατέγραψε η Schlumberger NV κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τις προοπτικές και της νέας χρονιάς να προμηνύονται ευοίωνες για την κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού για τον πετρελαϊκό κλάδο.

Συγκεκριμένα για το τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν άνω του αναμενόμενου στα 601 εκατ. δολάρια, ήτοι αύξηση κατά 60% σε ετήσια βάση και 9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Έτσι, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 42 σεντς, από μόλις 27 σεντς πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 6,225 δισ. δολάρια από τα 5,532 δισ., ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν άνοδο στα 6,085 δισ. δολάρια.

Οι τιμές αργού αυξήθηκαν κατά 50% στο προηγούμενο έτος και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται σε υψηλό επτά ετών.

«Εάν δεν υπάρξει κάποια περαιτέρω αναταραχή εξαιτίας του κορωνοϊού, η πετρελαϊκή ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα πριν από το τέλος του έτους και να ενισχυθεί περαιτέρω το 2023», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Δεν είναι τυχαίο πως η εταιρεία αναμένει ένα επίσης ισχυρό 2022 για τα οικονομικά της με φόντο την ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης. Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της κυρίως για επενδύσεις στα 1,9 με 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως