Μπορεί τα κράτη του Κόλπου να εξαρτώνται κυρίως από το πετρέλαιο, ωστόσο πλέον έχουν αρχίσει να στρέφονται σε άλλες επενδύσεις.

Η Kuwait Investment Authority ανακοίνωσε ότι θέλει να καταστήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της συμβατό με περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα (ESG), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.  Το Κουβέιτ έχει δημιουργήσει τα πλούτη του χάρη στις τεράστιες εξαγωγές αργού — κάτι που θέτει τον κινητήρα της οικονομίας του σε αντίθεση με τις αρχές του ESG. Σε αντίθεση με τους περιφερειακούς γείτονες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ δεν έχει θέσει στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα παρά το γεγονός ότι έχει καταγράψει μερικές από τις πιο καυτές θερμοκρασίες του πλανήτη.

Ωστόσο, η KIA, η οποία διαχειρίζεται 700 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Sovereign Wealth Fund Institute και έχει τη δική της δομή διακυβέρνησης, λέει ότι η ESG έχει γίνει κεντρικός στις προοπτικές της. Το παλαιότερο κρατικό ταμείο στον κόσμο, και το τρίτο μεγαλύτερο, επιδιώκει εδώ και καιρό να προφυλαχθεί από την ταραχώδη πολιτική του έθνους με εντολή να προετοιμάσει το κράτος μέλος του ΟΠΕΚ για ένα μέλλον μετά το πετρέλαιο.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με την KIA να μεταβαίνει προς 100% συμμόρφωση με το ESG για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της, ενώ επί του παρόντος επικεντρώνεται στο E μέρος του ESG, δηλαδή στο περιβάλλον», είπε ο Ghanem Al-Ghunaiman στο Bloomberg News.

Το Wealth Fund του Κουβέιτ σχεδιάζει να επενδύσει σε πράσινες πρωτοβουλίες της Σαουδικής Αραβίας

Η KIA έχει μερίδια σε λιμάνια, αεροδρόμια και συστήματα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Διαχειρίζεται το Ταμείο Μελλοντικών Γενεών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την εξάρτηση από επενδύσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο, καθώς και το Γενικό Αποθεματικό Ταμείο — την κύρια πηγή χρηματοδότησης του προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green