Πρόκειται για ένα πετράδι κυριολεκτικά από… άλλο πλανήτη. Μιλάμε για το κολοσσιαίο μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων που ετοιμάζεται να βγάλει στο… σφυρί ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ελπίζοντας να αποκομίσει τουλάχιστον 6,8 εκατ. δολάρια.

Το σπάνιο διαμάντι φέρει την ονομασία «Το Αίνιγμα» («The Enigma») δεδομένου πως εκτιμάται πως δημιουργήθηκε από την πρόσκρουση κάποιου μετεωρίτη στη Γη. Θεωρείται δε, το μεγαλύτερο του είδους του, έχοντας καταγραφεί στο βραβείο Γκίνες.

Γενικά τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως Carbonado Diamonds, είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς χρονολογούνται εδώ και 2,6 με 3,8 δισ. χρόνια και φέρουν ίχνη από άζωτο, υδρογόνο και οσβορνίτη, στοιχεία δηλαδή που συναντώνται στους μετεωρίτες. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, ξεχωρίζει το φυσικό πολύπλευρο σχήμα και μέγεθος του.

Sotheby’s

Σχολιάζοντας το Αίνιγμα, η Νικίτα Μπιτάνι, ειδική κοσμημάτων του Οίκου, το αποκάλεσε ένα «πραγματικό, φυσικό φαινόμενο» με την πώληση του να αποτελεί μια μοναδική, στη ζωή, ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος ένα σπάνιο κοσμικό θαύμα.

Το σχήμα του μάλιστα είναι εμπνευσμένο από το σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής του Hamsa, ένα σημάδι προστασίας, που σημαίνει «πέντε» στα αραβικά. Το θέμα των «πέντε» διέπει άλλωστε όλη την πέτρα, που εκτός από τα 555,55 καράτια του, περιέχει επίσης ακριβώς 55 όψεις.

Στο παρελθόν μαύρα διαμάντια έχουν πουληθεί σε τιμές που ξεπερνούν τα 13.600 δολάρια το καράτι. Αναλόγως η τιμή του Αινίγματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,8 εκατ. δολάρια, δεδομένου και του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί.

Η κατάθεση προσφορών θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ο Sotheby’s ανακοίνωσε πως θα δεχτεί πληρωμή και σε κρυπτονομίσματα!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»
Academia |

Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»

Ο SARS-CoV-2 δεν κάνει διακρίσεις, καθώς ανάγκασε υγειονομικά συστήματα προηγμένων χωρών να γονατίσουν, δουλεύοντας  σε συνθήκες «ιατρικής ελαχίστων πόρων», όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Ιφακάρα, ή στη ζούγκλα του Μορογκόρο, αλλά στις Πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης και στις Πολιτείες της Αμερικής.