Η Intel ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα ποσό άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων παραγωγής μικροτσίπ στην πολιτεία του Οχάιο, σε μια προσπάθεια να αυξήσει ουσιαστικά την παραγωγή της και να «ανακουφίσει» την αγορά από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ημιαγωγούς.

Η σχετική ανακοίνωση αποτελεί ουσιαστικά μέρος της στρατηγικής του CEO της εταιρείας, Πατ Γκέλσινγκερ, να επαναφέρει την Intel σε θέση κυρίαρχου της αγοράς κατασκευής μικροτσίπ και παράλληλα να μειώσει την αμερικανική εξάρτηση από τις ασιατικές εταιρείες, οι οποίες κατέχουν κυρίαρχο κομμάτι της αγοράς.

Ενώ οι κατασκευαστές ημιαγωγών δοκιμάζονται στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την παραγωγή τους, τα σχέδια της Intel για νέα εργοστάσια δεν θα μετριάσουν ουσιαστικά την παρούσα κατάσταση σε επίπεδο τροφοδοσίας, ακριβώς γιατί θα απαιτηθούν κάποια χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Άλλωστε, ο ίδιος ο Γκέλσινγκερ έχει σε προγενέστερες δηλώσεις του πει ότι αναμένει οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς να διαρκέσουν έως το 2023.

Παρόλα αυτά, αξιοσημείωτη είναι και η πολιτική ώθηση προς την κατεύθυνση της αύξησης της παραγωγής. Χαρακτηριστική είναι η πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για να εγκρίνει σχετική χρηματοδότηση ύψους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτό το project είναι ένα κρίσιμης σημασίας βήμα για την ανάπτυξη της αμερικανικής ικανότητας παραγωγής επεξεργαστών», ανέφερε σε δική του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ σχολιάζοντας την επένδυση της Intel. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Γκέλσινγκερ θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι η Intel «έπεσε» από την κορυφή των κατασκευαστών ημιαγωγών το 2021, καθώς την υπερκέρασε η κορεατική Samsung, ενώ πέρυσι είχε ανάπτυξη μόλις 0,5%. Επρόκειτο για τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των κορυφαίων 25 κατασκευαστών ημιαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία της Gartner.

Το σχέδιο επαναφοράς στην κορυφή περιλαμβάνει και την κατασκευή δύο ακόμα εργοστασίων, στην πολιτεία της Αριζόνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή