Η Microsoft φέρεται να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη ενός βετεράνου σχεδιαστή επεξεργαστών, ο οποίος μάλιστα έχει εργαστεί και για την Apple, στην προσπάθειά της να αναπτύξει επεξεργαστές για servers.

Η αποκάλυψη έγινε αρχικά από το Bloomberg ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η επιβεβαίωση του αμερικανικού κολοσσού ότι ο Mike Filippo ενσωματώθηκε στο δυναμικό της εταιρείας. Αν και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τον ρόλο που αυτός θα έχει, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι θα εργαστεί στον τομέα του Azure (δηλαδή του cloud computing) και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη νέων επεξεργαστών.

Σημειώνεται ότι ο Filippo εκτός από την Apple (από το 2019) είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στις ARM (δέκα χρόνια) και Intel (πέντε χρόνια), δηλαδή προφανώς διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού μικροτσίπ.

Η πρόσληψή του υποδηλώνει ότι η Microsoft προχωράει πλέον στα σχέδιά της για ανάπτυξη των δικών της επεξεργαστών που θα χρησιμοποιηθούν στους servers της εταιρείας και ειδικά σε αυτούς που σχετίζονται με τις cloud υπηρεσίες του Azure.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει και οι ανταγωνιστές της Microsoft στο πεδίο του cloud computing, δηλαδή οι Google και Amazon, οι οποίες έχουν αναπτύξει τις δικές τους λύσεις επεξεργαστών.

Οι πιθανές προεκτάσεις

Αν και φαίνεται ότι η κύρια προσπάθεια της Microsoft θα γίνει στον τομέα των servers δεν αποκλείεται τελικά οι νέοι επεξεργαστές να «κατευθυνθούν» και στις φορητές συσκευές της εταιρείας, δηλαδή στα laptops και tablets της οικογένειας Surface. Άλλωστε το πείραμα της Apple με τους δικούς της επεξεργαστές που εξοπλίζουν τα νέα MacBooks και iPad δείχνει να εξελίσσεται πολύ θετικά.

Το ίδιο έπραξε και η Google η οποία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μικροτσίπ της Qualcomm στα τελευταία της smartphones, υιοθετώντας στα νέα Pixel 6 και 6 Pro τον επεξεργαστή Tensor ο οποίος έχει ιδιαίτερες «ικανότητες» μηχανικής μάθησης.

Άγνωστο βέβαια παραμένει αν η μετάλλαξη αυτή της Microsoft θα ταράξει τη σχέση της με τους «παραδοσιακούς» κατασκευαστές επεξεργαστών για υπολογιστές, δηλαδή την Intel και AMD, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για τους κατασκευαστές που προσφέρουν επεξεργαστές για τα συστήματα που «τρέχουν» τα Windows. Δηλαδή το βασικό προϊόν της Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία