Σε συνομιλίες για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους στην Ιταλία βρίσκονται σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, η Vodafone με την γαλλική Iliad.

Το άρθρο του πρακτορείου υποστηρίζει πως οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποδυναμώσουν τον ανταγωνισμό στην τρίτη κυριότερη οικονομική δύναμη της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα να μειώσουν τις δαπάνες τους.

Η σύμπραξη με την Vodafone θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στην ιταλική αγορά με μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία ύψους περίπου 36% και συνδυασμένα έσοδα της τάξεως των 6 δισ. ευρώ.

Η γαλλική Iliad πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο wireline broadband της χώρας στις 25 Ιανουαρίου, ενώ εμφανίζεται να συνεργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Lazard για τη διαμόρφωση των νέων στρατηγικών της σχεδίων στη χώρα.

Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, μεγιστάνας Χαβιέ Νιλ, δεν έχει κρύψει την πρόθεση του για περαιτέρω επέκταση της Iliad στην Ιταλία.

Σημειωτέον πως η συμφωνία δρομολογείται σε ένα διάστημα που η νούμερο ένα εταιρεία του κλάδου, η Telecom Italia, μελετά ακόμη τη στάση της απέναντι στην προσφορά εξαγοράς, ύψους 10,8 δισ. ευρώ, που έχει δεχτεί από το αμερικανικό μέγα fund ΚΚΡ.

Παράγοντες της ιταλικής αγοράς έχουν προ πολλού επισημάνει πως οι συνέργειες μεταξύ τριών-τεσσάρων εταιρειών του κλάδου, όπως η TIM, η Vodafone, η WindTre και η Iliad, είναι αναγκαίες για την εξοικονόμηση του κόστους και την ενίσχυση στα περιθώρια κερδοφορίας που προσφέρει η ιταλική αγορά. Μάλιστα, ο CEO της Vodafone, Νικ Ριντ είχε σχολιάσει το Νοέμβριο πως ανάλογες ανακατατάξεις, με εξαγορές και συγχωνεύσεις, απαιτούνται γενικότερα στις αγορές της Ευρώπης, κυρίως δε, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Ωστόσο, τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως και το deal μεταξύ Vodafone και Iliad απαιτεί το πράσινο φως από τις αρχές ανταγωνισμού τόσο στη Ρώμη όσο κυρίως στις Βρυξέλλες, οι οποίες στο παρελθόν έχουν μπλοκάρει συγχωνεύσεις που οδηγούσαν στη δημιουργία ομίλων με σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή