Αντιμέτωπη με την κατηγορία της παράνομης απόλυσης εργαζόμενου υποστηρικτή της ίδρυσης συνδικάτου στην εταιρεία μπορεί να βρεθεί η Αmazon, με το γεγονός να φέρεται να έχει λάβει χώρα σε αποθήκη του διαδικτυακού κολοσσού στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) στο Μπρούκλιν διαπίστωσε πρόσφατα ότι οι ισχυρισμοί που αφορούσαν τις συνθήκες απόλυσης του εργαζόμενου Ντέκαν Σμιθ, ήταν βάσιμοι και σχεδιάζει να υποβάλει καταγγελία κατά της Amazon, εκτός εάν η εταιρεία διευθετήσει την υπόθεση.

Η Amazon από τη μεριά της αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, σύμφωνα με το Reuters.

Μια ακόμα καταγγελία κατά της Amazon θα ενίσχυε τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της ίδρυσης συνδικάτου, και των ομάδων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί παράνομες τακτικές για να εμποδίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και ότι βάζει τα κέρδη της πάνω από την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η περίπτωση της Αλαμπάμα

Τον Νοέμβριο, ένας αξιωματούχος της NLRB διαπίστωσε ότι η Amazon παρενέβη παράνομα σε εκλογές του συνδικάτου σε εγκαταστάσεις της Αλαμπάμα, στις οποίες οι εργαζόμενοι ψήφισαν συντριπτικά κατά του συνδικαλισμού. Τα αποτελέσματα των δεύτερων εκλογών θα μετρηθούν στα τέλη Μαρτίου.

Ο Σμιθ εργαζόταν σε μια αποθήκη της Amazon στο Staten Island της Νέας Υόρκης, που αποτελεί αντικείμενο πιο πρόσφατης εκλογικής αίτησης από μια ομάδα εργαζομένων. Μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που ξεκίνησε για λογαριασμό του απολυμένου εργαζόμενου τον Νοέμβριο ουσιαστικά έφερε στο προσκήνιο την είδηση ότι έμεινε άστεγος μετά την απόλυσή του.

Το NLRB έχει την εξουσία να επαναφέρει εργαζομένους που απολύονται επειδή συμμετείχαν σε συνδικαλιστικές δραστηριότητες και να τους αποζημιώσει για την απώλεια εργασίας, αλλά δεν μπορεί να χορηγήσει άλλου είδους χρηματική αποζημίωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία