Νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μέσω έκτακτης ανάγκης και επιχορηγήσεων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σήμερα, ανακοινώνω ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα που αποτελείται τόσο από δάνεια έκτακτης ανάγκης όσο και από επιχορηγήσεις. Πρώτον, η Επιτροπή προτείνει ένα νέο πακέτο έκτακτης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας  ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το πακέτο θα βοηθήσει την Ουκρανία τώρα να αντιμετωπίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες λόγω της σύγκρουσης. Βασιζόμαστε στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν αυτήν την έκτακτη χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ταχεία εκταμίευση μιας πρώτης δόσης 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σύντομα θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα δεύτερο, πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης για τη μ προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας. Δεύτερον, η Επιτροπή θα διπλασιάσει σχεδόν τη διμερή της βοήθεια προς την Ουκρανία σε επιχορηγήσεις φέτος: Θα διατεθούν άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η υποστήριξη θα ενισχύσει τις προσπάθειες οικοδόμησης κράτους και ανθεκτικότητας της Ουκρανίας»

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον της χώρας, χάρη στο Επενδυτικό μας Σχέδιο για τη χώρα. Αυτό το σχέδιο στοχεύει στη μόχλευση επενδύσεων άνω των 6 δισ. ευρώ. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά: η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Κάνει τις δικές του επιλογές. Η ΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της. «Η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Κάνει τις δικές της επιλογές και η ΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ