Σε αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της στην Οίτα στη νότια Ιαπωνία προχώρησε η Toshiba, μετά από ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η εταιρεία κατασκευάζει ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και βιομηχανικά μηχανήματα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάποιος εξοπλισμός έχει καταστραφεί από τον σεισμό, ενώ επιπτώσεις υπάρχουν στην παραγωγή.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει ημιαγωγούς συστήματος LSI, εκ των οποίων περίπου το 60% πωλείται σε αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές βιομηχανικών μηχανημάτων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Toshiba δεν γνωρίζει ακόμη πότε μπορεί να επανεκκινήσει την παραγωγή και πιθανότατα θα ενημερώσει την Τρίτη, πρόσθεσε.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης παρόμοιους ημιαγωγούς σε άλλο εργοστάσιο που διαθέτει στη βόρεια Ιαπωνία, με άλλους εγχώριους παραγωγούς, όπως η RenesasElectronics, να ενώ κατασκευάζει επίσης και συσκευές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
G7: «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» – 600 δισ. στις αναπτυσσόμενες χώρες ως απάντηση στην Κίνα
Διεθνή |

G7: Απάντηση στην Κίνα με επενδυτικό πακέτο-«μαμούθ» για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Οι Δυτικοί επιθυμούν να απαντήσουν στο Πεκίνο που έχει επενδύσει μαζικά σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες για την κατασκευή έργων υποδομής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού», ή για την διασφάλιση πρόσβασης σε ορισμένες πρώτες ύλες