Αυξάνεται η λίστα των μεγαλομετόχων που εκφράζουν ενστάσεις για το ριζοσπαστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που θέλει να δρομολογήσει η διοίκηση της Toshiba, χωρίζοντας τον όμιλο σε τρία ξεχωριστά κομμάτια. Στις επιφυλακτικές φωνές προστέθηκε και αυτή του αμερικανικού Farallon Capital Management.

Το αμερικανικό hedge fund που είναι ο τρίτος κυριότερος μέτοχος της ιαπωνικής εταιρείας με μερίδιο άνω του 6% δήλωσε πως στηρίζει το αίτημα της 3D Investment Partners, που είναι ο δεύτερος κυριότερος μέτοχος, για διευρυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων προκειμένου να επικυρωθεί το σχέδιο διάσπασης.

«Το σχέδιο διάσπασης, δίχως την εμπιστοσύνη των μετόχων, δεν πρόκειται να πετύχει τίποτε, παρά μόνο τη δημιουργία τριών χωριστών εταιρειών, κάθε μία από τις οποίες θα κληρονομήσει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Toshiba» ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν της Farallon.

Με τα ξένα funds να εκτιμάται πως ελέγχουν περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Toshiba και με τα περισσότερα να εμφανίζονται είτε να εναντιώνονται στο σχέδιο είτε να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις, θεωρείται πλέον απίθανο πως η διοίκηση θα καταφέρει να πιάσει το επιθυμητό 66,6% των ψήφων για να επικυρώσει και να δρομολογήσει το σχέδιο.

Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο, με στόχο το σχέδιο διάσπασης να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Θυμίζουμε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον απόηχο των αρνητικών εντυπώσεων που είχε δημιουργήσει η αποκάλυψη σωρείας σκανδάλων και παρατυπιών τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν κλονίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και μαζί τη μετοχή της εταιρείας εξανεμίζοντας σχεδόν το μισό της χρηματιστηριακής αξίας της, περίπου στα 18 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...