Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την κατεύθυνση που μπορεί να λάβει η νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve εξακολουθούν να σκιάζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε κατά 1,66% χαμηλότερα με τους κλάδους αυτοκινήτων και τεχνολογίας να υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό. Ο Topix έχασε 1,72%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,6%.

Ο ASX 200 σημείωσε απώλειες κατά 2,49%, καθώς οι κλάδοι των τραπεζών, των ανθρακωρύχων και πετρελαίου υποχώρησαν. Οι τραπεζικές μετοχές όπως η ANZ έχασαν σχεδόν 4%, ενώ η Commonwealth Bank of Australia και η National Australia Bank σημείωσαν πτώση 2% και 2,9% αντίστοιχα. Οι μετοχές πετρελαίου υποχώρησαν καθώς η Santos υποχώρησε 4,82%, η Beach Energy έπεσε 7,77% και η Woodwide Petroleum υποχώρησε 3,98%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 2,56%. Η Hyundai Motors υποχώρησε 1,27% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ήταν 547 δισ. γουόν Κορέας, μειωμένα σχεδόν κατά 50% από 1,1 τρισ. γουόν ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης χαμηλότερα. Ο Shanghai Composite έχασε 2,57%, και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 2,83%. Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης σύσφιξε τη νομισματική πολιτική ως απάντηση στην αύξηση των τιμών καθώς η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει και οι διαταραχές από την πλευρά της προσφοράς συνεχίζονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές