Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου –οι οποίες έφτασαν σε υψηλά επταετίας την προηγούμενη εβδομάδα- ανακτώντας ένα μέρος από τις χθεσινές απώλειες, με φόντο την αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή η οποία δημιουργεί φόβους για ενδεχόμενες διακοπές στον εφοδιασμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 60 σεντς, ή 0,7%, στα 86,87 δολάρια το βαρέλι στις 5.28 ώρα Ελλάδος, αντιστρέφοντας τη χθεσινή πτώση του 1,8%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI αυξήθηκαν κατά 45 σεντς, ή 0,5%, στα 83,76 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει 2,2% τη Δευτέρα.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέτει δυνάμεις σε ετοιμότητα και ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη με περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, ως απάντηση στη συσσώρευση στρατευμάτων από την Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στη Μέση Ανατολή, το κίνημα των Χούτι της Υεμένης, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Δευτέρα που είχε στόχο στρατιωτική βάση με αμερικανικές δυνμεις.

Ο αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities Σατόρου Γιοσίντα σχολίασε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα πτώσης των τιμών, όσο κλιμακώνεται η κατάσταση στην Ουκρανία ή στη Μέση Ανατολή που θα πυροδοτούν μεγάλη άνοδο. Παράλληλα, θα συνεχίσει να ασκεί επιρροή προς τα πάνω στις τιμές το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, ο ΟΠΕΚ+  καταβάλλει προσπάθεια να διατηρήσει την απόφασή του για σταδιακή αύξηση της παραγωγής.

Τα χαμηλότερα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποστηρίζουν  επίσης την ανοδική τάση στις τιμές, με τα αποθέματα αργού γύρω από το σημείο παράδοσης NYMEX WTI στο Cushing στην Οκλαχόμα στο χαμηλότερο επίπεδο για την εποχή του έτους από το 2012.

Τέλος, ώθηση δίνει και η σταδιακή άρση των περιορισμών όσο υποχωρεί και το πρόσφατο κύμα του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές