Σε μια νέα αγορά, η οποία δεν έχει επιτρέψει ποτέ πριν τον τζόγο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η αμερικανική εταιρεία Wynn Resorts.

Ο κολοσσός των καζίνο με έδρα τη Νεβάδα ανακοίνωσε την Τρίτη μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ρας αλ-Κάιμα των ΗΑΕ, σύμφωνα με την οποία θα αναπτύξει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 1.000 δωματίων με 10 εστιατόρια και σαλόνια, ένα σπα, μια συνεδριακή εγκατάσταση, εμπορικούς χώρους, αλλά και τυχερά παιχνίδια.

Η ανακοίνωση ήρθε παράλληλα με την ανακοίνωση από την Αρχής Τουριστικής Ανάπτυξης του Ρας αλ Κάιμα, για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, που ονομάζεται Department of Entertainment and Gaming Regulation, το οποίο θα ρυθμίζει τα «ολοκληρωμένα θέρετρα» που περιλαμβάνουν λειτουργίες ξενοδοχείων, χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια, σπα, καταστήματα λιανικής, χώρους συνεδριάσεων και “gaming”.

Όπως επισημαίνει το CNBC, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διάσημα για τους αστραφτερούς ουρανοξύστες, τα εμπορικά κέντρα μαμούθ και τις ερήμους, συγκρίνονται συχνά με το Λας Βέγκας – εκτός από μερικές σημαντικές διαφορές, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι ότι η επίσημη θρησκεία είναι το Ισλάμ, που απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια.

Ενώ η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση μπικίνι στην παραλία έχουν επιτραπεί εδώ και καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ξεχωρίζοντας από πολλούς από τους γείτονές της στη Μέση Ανατολή ως φιλικό προς τους ξένους κόμβο μεταναστών, δεν υπήρχε χώρος για τυχερά παιχνίδια.

Και εάν η ανακοίνωση της Αρχής Τουριστικής Ανάπτυξης ορίζει ότι το τυχερό παιχνίδι περιλαμβάνει και τον τζόγο, αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό για το εμιράτο και την ευρύτερη χώρα. Η κίνηση θα αντιπροσώπευε ένα ακόμη βήμα σε μια μακρά και επιταχυνόμενη σειρά μεταρρυθμίσεων που σκοπό έχουν να διαφοροποιήσουν την παραδοσιακά βασισμένη στο πετρέλαιο οικονομία των ΗΑΕ και να ανταγωνιστούν τους γείτονές τους και τον ευρύτερο κόσμο για τον τουρισμό.

«Η περιοχή προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου θέρετρου στο Ras Al Khaimah», δήλωσε ο πρόσφατα διορισμένος διευθύνων σύμβουλος της Wynn Resorts, Craig Billings, σε δελτίο τύπου, περιγράφοντας το νησί Al Marjan. όπου θα χτιστεί το θέρετρο, ως «ένα παρθένο σκηνικό και μια ιδανική τοποθεσία στο πράσινο».

Το Al Marjan είναι ένα τεχνητό νησί λιγότερο από μία ώρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Η νέα ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών θα ακολουθήσει «παγκόσμια βέλτιστες πρακτικές στη ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν ως μέρος ολοκληρωμένων θέρετρων σε διάφορες δικαιοδοσίες παγκοσμίως», ανέφερε η RAKTDA στη δήλωσή της.

«Η κύρια προτεραιότητα αυτού του νέου τμήματος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου που θα διασφαλίζει υπεύθυνο gaming σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε η δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή