Ισχυρή ήταν η ανοδική αντίδραση σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να βρίσκουν ευκαιρία για να τοποθετηθούν μετά την έντονη διόρθωση που προηγήθηκε, ενώ αναμένουν με προσδοκίες και τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 1,7%, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου να σημειώνουν άλμα 4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 1,33% στις 7.469 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 2,22% στις 15.459 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 2,11% στις 6.981 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η ελβετική Logitech σημείωσε άλμα 6%, καθώς μετά και τα τελευταία στοιχεία για τα αποτελέσματα του 2021 λαμβάνει πλέον σύσταση “buy” και “outperform” από τους αναλυτές. Στον αντίποδα, η Orpea σημείωσε απώλειες 19%, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να σφυροκοπείται από καταγγελίες.

Η έντονα ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ευρώπης ήρθε αφότου οι αγοραστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη διόρθωση των αποτιμήσεων μετά το sell-off της Δευτέρας, ενώ έλαβαν σημαντική ώθηση από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το βλέμμα δεν είναι στραμμένο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου και αναμένεται η απόφαση πολιτικής από τη Fed όταν λήξει η διήμερη συνεδρίασή της.

Πάντως, η γεωπολιτική ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να κυριαρχεί και να τροφοδοτεί τις ανησυχίες της αγοράς. Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden μίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες τη Δευτέρα εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την Τρίτη είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής προσωπικών κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin εάν η Ρωσία επιτεθεί στη γείτονά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές