Εν αναμονή της απόφασης της Federal Reserve αργότερα σήμερα, οι επενδυτές στρέφονται σε πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, με τον χρυσό να διατηρείται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Οι traders αναμένουν την σημερινή απόφαση, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το πότε η Fed θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά της.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ και οι συνάδελφοί του αναμένεται να σηματοδοτήσουν την πρώτη τους αύξηση των επιτοκίων από το 2018, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο , προκειμένου να ανακόψουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν μετά τη διήμερη συνεδρίαση που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Ο χρυσός χρυσός έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% από τα τέλη Νοεμβρίου, εν μέσω αντίξοων ανέμων στις αγορές μετοχών.

Ο κίνδυνος μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το τρέχον έτος ενισχύουν επίσης το πολύτιμο μέταλλο.

«Ο χρυσός γίνεται απλώς ένας αντιστάθμισης σφαλμάτων της Fed», έγραψε σε σημείωμα ο Nicky Shiels, επικεφαλής στρατηγικής μετάλλων στην MKS PAMP SA. «Μια επιταχυνόμενη μείωση της Fed θα προκαλέσει περαιτέρω αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών και θα οδηγήσει τον χρυσό σε ακόμα υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τις μετοχές».

Εν τω μεταξύ, υπήρξε αύξηση της ζήτησης χρυσού από τους επενδυτές. Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια έχουν προσθέσει περισσότερους από 5 τόνους χρυσού μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, με βάση τους 33 τόνους που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.844,80 δολάρια η ουγγιά μετά την άνοδο στο υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 19 Νοεμβρίου την Τρίτη. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε μικρή αλλαγή. Το ασήμι και η πλατίνα κέρδισαν, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο έως και 6,1 στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές