Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent , το διεθνές σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, ξεπέρασαν τα 90 δολάρια την Τετάρτη για πρώτη φορά από το 2014.

Η ανοδική τάση στην τιμή του μαύρου χρυσού έρχεται εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και καθώς η προσφορά παραμένει περιορισμένη την ώρα που η ζήτηση ανακάμπτει.

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, φτάνοντας τα 90,07 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate , ο δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, σημείωσαν επίσης άνοδο περισσότερο από 2% στα 87,43 δολάρια το βαρέλι.

Η Ρεμπέκα Μπάμπιν,  της CIBC Private Wealth δήλωσε στο CNBC ότι ο καταλύτης για τις υψηλότερες τιμές του αργού είναι η πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία στη περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όσο η κατάσταση δεν αποκλιμακώνεται, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα υψηλότερες τιμές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Goldman Sachs είπε ότι το Brent μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές