Σήμα για θετικές προοπτικές στην πορεία των οικονομικών της έστειλε η Deutsche Bank ανακοινώνοντας την καταβολή μερίσματος για το 2021 και τη δρομολόγηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή αντανακλά την πεποίθηση του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας για επιστροφή του σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων χρόνων.

Το πρόγραμμα επαναφοράς θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που η Deutsche Bank έχει την σταθερότητα να διαθέσει κονδύλια για το σκοπό αυτό.

Αναφορικά με τη διανομή μερίσματος, αυτό ορίστηκε στα 0,20 σεντς ανά μετοχή, αν και οι αναλυτές περίμεναν ένα καλύτερο νούμερο στα 30 σεντς ανά μετοχή. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό μήνυμα για τους μετόχους, αν λάβουμε υπόψη πως η τράπεζα έχει να μοιράσει μέρισμα από το 2019, όταν έδωσε 11 σεντς ανά μετοχή για τη χρήση του 2018.

Αμφότερες οι κινήσεις αυτές θα προσφέρουν μια επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, γεγονός που αιτιολογεί την ανοδική τροχιά που πήρε η μετοχή της τράπεζας σήμερα, με κέρδη άνω του 2,3%.

Πάντως, το τέταρτο τρίμηνο του 2021 δεν κύλησε ιδιαίτερα καλά για την τράπεζα, όπως αναμένεται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα που θα δημοσιευτούν αύριο, Πέμπτη. Μάλιστα, οι αναλυτές αναμένουν την Deutsche Bank να ανακοινώσει ζημιές για το τρίμηνο με φόντο την υποχώρηση των εσόδων από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Αν και αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόβλεψη για αυξημένα κέρδη τόσο τη φετινή χρονιά όσο και το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή