Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά και πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Στέφανος έκανε… πάρτι με καλεσμένο τον Γιάνικ Σίνερ (3-0) και πήρε το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης της Μελβούρνης.

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 του Ιταλού Νο 10 στον κόσμο και την Παρασκευή (28/1) θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος σε Grand Slam στην καριέρα του.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, με τον τελευταίο να είναι η προτίμηση λογικά του Στεφ, καθώς τον έχει νικήσει πέντε συνεχόμενες φορές.

Από εκεί και πέρα, ακόμη και αν τελικά βρεθεί στο δρόμο του ο Μεντβέντεφ, κόντρα στον οποίον η παράδοση δεν είναι και τόσο καλή (6-2 υπέρ του Ρώσου), ο Στέφανος δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθώς με εμφανίσεις σαν τη σημερινή μπορεί να ξεπεράσει το οποιοδήποτε εμπόδιο.

Στα του ματς, ο έλληνας τενίστας έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Εκμεταλλεύτηκε το άγχος που φάνηκε να έχει ο 20χρονος, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει πρώτο σερβίς, και έφθασε σε μπρέικ με το… καλημέρα (2-0). Στη συνέχεια ο Σίνερ κράτησε με ευκολία το σερβίς του, όμως το ίδιο έκανε και ο Στεφ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 (6-3).

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά και το δεύτερο σετ και μόλις στο τρίτο γκέιμ έφθασε σε μπρέικ (2-1). Η 20λεπτη διακοπή λόγω βροχής μπορεί να τον ξενέρωσε, αλλά δεν τον επηρέασε, και χωρίς να ζοριστεί κράτησε το σερβίς του και πήρε μεγάλο προβάδισμα με 2-0 (6-4).

Μόλις στο τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ βρέθηκε ξανά με μπρέικ πόιντ και κάνοντας το 3/3 πήρε προβάδισμα με 2-1.

Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί, καθώς έκανε και το 4/4 στο επόμενο service game του Σίνερ, περνώντας μπροστά με 4-1.

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το ματς με 3-0 ύστερα από 2 ώρες και 6 λεπτά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής