Ήπια διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ναι μεν επηρεάζεται από το αρνητικό διεθνές κλίμα, αλλά δείχνει και κάποιες αξιοσημείωτες αντοχές που μπορεί να το βοηθήσουν να κρατήσει την επαφή με τις 930 μονάδες.

Έτσι, αν και έφτασε έως και το -0,93%, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 931,22 μονάδες, με τη βοήθεια κυρίως του Μυτιληναίου και της ΔΕΗ.

Διόρθωση ή δομική πτώση;

Η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς παραπέμπει περισσότερο σε διόρθωση μετά το χθεσινό άλμα και λιγότερο σε μια δομική πτώση που έχει βαθύτερα αίτια. Και αυτό δημιουργεί επιπλέον προσδοκίες σε μια αγορά που από την αρχή του έτους οι επιδόσεις της είναι πολύ καλύτερες από αυτές που εμφανίζουν αρκετές μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές.

Τώρα αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι να διαφοροποιηθεί από τη νευρικότητα που προκαλούν οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως και να αποτυπώσει, έστω και ετεροχρονισμένα, τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και το δίχτυ προστασίας που θα διατηρήσει στους ελληνικούς ομολογιακούς τίτλους η ΕΚΤ. Και η μέχρι τώρα πορεία του 2022 δείχνει να μπορεί να το κάνει.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ στο “κόκκινο” βρίσκονται οι Alpha Bank, Eurobank, Βιοχάλκο, Coca Cola, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος κερδίζει 1,32%, με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Εθνική να βρίσκονται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών