Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες πήραν τη σκυτάλη από την Ασία, στη σκιά των αποφάσεων της Federal Reserve να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια της για να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,49% στις 7.433 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,37% στις 15.247 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,99% στις 6.912 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Bank κερδίζει 3%, καθώς ικανοποίησε τις αγορές με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2021. Στον αντίποδα, η βρετανική Dr. Martens υποχωρεί περισσότερο από 12% αφού τα αποτελέσματά της ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Η Federal Reserve έδωσε χτες σήμα για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο,  ως απάντηση στον πληθωρισμό που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών. Αν και η Fed έχει προαναγγείλει την απόφασή της για μια λιγότερο διευκολυντική πολιτική, οι αγορές τις τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά ασταθείς καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η Fed θα μπορούσε να σφίξει την πολιτική ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Πάντως η Fed δεν παρείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η αύξηση, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές