Μπορεί να έχουν περάσει ημέρες από την αρχική επέλαση της «Ελπίδας» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στην Αττική, ωστόσο ακόμη τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές παραμένουν.

Οι δρόμοι σε αρκετούς δήμους λόγου του πάγου που υπάρχει έχουν μετατραπεί σε «παγοδρόμια» καθιστώντας τη μετακίνηση επικίνδυνη.

Την Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική για τέταρτη ημέρα με τη διαφορά ότι από σήμερα θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σχολεία

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, από το υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης σε καμία περιοχή της Αττικής και της Κρήτης και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Ιδιωτικός τομέας και Δημόσιο

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει βάλει φρένο ακόμη και στην εργασία αφού σε πολλά σημεία ο κόσμος λόγω του χιονιού που δεν έχει καθαριστεί και του πάγου, δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του.

Για την Πέμπτη λοιπόν, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στον Δημόσιο τομέα, η τηλεργασία θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η κάθε υπηρεσία.

Δικαστήρια

Η κακοκαιρία έφερε επιπτώσεις και στην «Θέμιδα». Κάτι που σημαίνει ότι την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή τα δικαστήρια σε Αττική και Κρήτη δεν θα ανοίξουν και θα παραμείνουν κλειστά.

Καταστήματα – Delivery

Ήδη υπάρχουν φόβοι ότι εξαιτίας του χιονιού που δεν έχει καθαριστεί σε πολλούς δρόμους και στις γειτονιές, τα καταστήματα δεν μπορούν να εφοδιαστούν. Ωστόσο σήμερα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Όμως δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες courier και delivery.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών

Την Πέμπτη αναβάλλονται και οι παιδικοί εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αλλά και στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Συνοπτικά και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

-Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

-Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

-Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

-Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

-Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

-Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

-Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης.

Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ιράν: Ετσι κατέλαβαν οι κομάντος τα ελληνικά τάνκερ
Επικαιρότητα |

Το χρονικό της κατάληψης των ελληνικών τάκνερ από το Ιράν

Υπό κράτηση τελούν εννέα Έλληνες και τουλάχιστον άλλοι 40 ναυτικοί - Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας - Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - Ποιοι είναι οι Φρουροί της Επανάστασης που ανέλαβαν την ευθύνη

Ρωσία: Η απειλή του Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες
Επικαιρότητα |

Η απειλή του Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ

Τεκτονικές αλλαγές στα αμυντικά δεδομένα της Ευρώπης μετά τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ από Φινλανδία και Σουηδία, ενώ Ελβετία, Αυστρία και Ιρλανδία θέτουν υπό αναθεώρηση το δόγμα ασφαλείας τους

Γερμανία: Για πρώτη φορά αρνείται να στηρίξει επενδύσεις γερμανικών εταιρειών στην Κίνα
Επικαιρότητα |

Γερμανία: Για πρώτη φορά αρνείται να στηρίξει επενδύσεις γερμανικών εταιρειών στην Κίνα

Δυτικοί ερευνητές κατηγορούν το Πεκίνο ότι οδήγησε ένα εκατομμύριο Ουιγούρους καθώς και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων σε «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» όπου τους επιβάλλεται «εξαναγκαστική εργασία».

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι
Διεθνή |

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε σταυροδρόμι

Η διαπραγμάτευση για την επανεκκίνηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο - Γιατί το Ιράν θέλει τη συμφωνία - Η εμπλοκή γύρω από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»