Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας την έντονη επιφυλακτικότητα που τροφοδότησε μια εβδομάδα έντονης αστάθειας και αβεβαιότητας, τόσο εξαιτίας των τελευταίων αποφάσεων της Fed, όσο και η γεωπολιτική ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,5%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να σημειώνουν πτώση 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,28% στις 7.532 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,77% στις 15.405 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,68% στις 6.973 μονάδες.

Οι αγορές έχουν καταγράψει έντονες διακυμάνσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αντιδρούν στην απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία.

Πάντως εν μέσω της ημέρας ίσως οι αγορές αλλάξουν την πορεία τους, καθώς αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπως και ο πληθωρισμός της Ιταλίας και η έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές