Eλαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αποτυπώνοντας όμως μια προσπάθεια να κρατήσει στο κλείσιμο της εβδομάδας τα επίπεδα, χωρίς όμως να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,37% στις 931,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ακόμη πολύ χαμηλός.

Αβεβαιότητες

Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση τελικά οι αγοραστικές δυνάμεις επικράτησαν, σήμερα φαίνεται να χάνουν έδαφος, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που δεν θέλουν να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο σε ένα περιβάλλον που είναι ευμετάβλητο. Και οι αβεβαιότητες έχουν συγκεντρωθεί κυρίως στο μέτωπο των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, αλλά και στις επιπτώσεις της σύσφιξης της πολιτικής από την αμερικανική Federal Reserve, οι οποίες σαφώς επηρεάζουν και τη διάθεση ανάληψης ρίσκου από τα ξένα χαρτοφυλάκια της Λ. Αθηνών.

Βέβαια, το διακύβευμα, όπως έχει επισημανθεί πολλάκις είναι η αγορά να κρατήσει τα επίπεδα των 930 μονάδων και στο κλείσιμο της εβδομάδας. Η «αποστολή» των αγοραστών δεν είναι εύκολη, αλλά το ΧΑ έχει δείξει τη νέα χρονιά αξιοσημείωτες αντοχές στις διεθνείς πιέσεις.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ασκώντας και πιέσεις στην αγορά, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Titan, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, ανοδικά επιχειρούν οι Εθνική, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες