Περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο τραπεζικές κάρτες των ΗΠΑ μπορούν να βρεθούν στο dark web, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας NordVPN.
Σύμφωνα με τη μελέτη, συνολικά 1.561.739 στοιχεία αμερικανικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών βρέθηκαν από ανεξάρτητους ερευνητές προς πώληση στο σκοτεινό ιστό. Hμέση τιμή για μια αμερικανική κάρτα στο dark web ήταν 5,80 δολάρια.

«Το ακριβές ποσό [των στοιχείων της κάρτας που διακυβεύονται κάθε χρόνο] είναι δύσκολο να προσδιοριστεί», δήλωσε στο Yahoo Finance, ο αναλυτής του NordVPN, Adrianus Warmenhoven, . «Η FTC αναφέρει ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ χάνουν περισσότερα από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω απάτης με πιστωτικές κάρτες, από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019».

Η έκθεση περιελάμβανε ανάλυση των διαρροών καρτών ανά πολιτεία, με την Καλιφόρνια (88 χιλιάδες), το Τέξας (74 χιλιάδες) και τη Φλόριντα (62 χιλιάδες) να είναι οι πολιτείες με τις περισσότερες διαρροές και η Αλαμπάμα, το Ουαϊόμινγκ και η Ουάσιγκτον να έχουν τις περισσότερες διαρροές κατά κεφαλήν .

Ορισμένες τράπεζες έχουν πιο ασφαλή συστήματα από άλλες, είπε ο Warmenhoven. «Η MasterCard, για να αναφέρουμε μόνο ένα, διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας. Έτσι, μπορεί να ανιχνεύσει την επίθεση πολύ πιο γρήγορα, μπορείτε να κάνετε μόνο 10 προσπάθειες με έναν αριθμό πριν το δει αυτό το κεντρικό σύστημα MasterCard. Με τη Visa, θα μπορούσα εύκολα να κάνω 30 με 40 προσπάθειες, ίσως και περισσότερες. Και αν διαλέξω τη σωστή ώρα της ημέρας, όταν είναι πραγματικά απασχολημένο το σύστημα, μπορώ να κάνω περισσότερες».

Η απάτη με χρεωστικές κάρτες αυξάνεται, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό. «Το 2020, οι πολίτες των ΗΠΑ έχασαν 10,24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω απάτης με κάρτες πληρωμών, σε σύγκριση με 9,62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019», δήλωσε ο Marijus Briedis, CTO του Nord VPN.
Σύμφωνα με έκθεση της Neilson ο«ι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 35,83% της παγκόσμιας απάτης με κάρτες το 2020, παρόλο που αντιπροσώπευαν μόνο το 22,40% του συνολικού όγκου καρτών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή