Υψηλότερα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, σε μια συνεδρίαση περισσότερο διαδικαστική, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των επενδυτών της περιοχής γιορτάζει σήμερα την παραμονή του νέου έτους.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα είναι κλειστές.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,07% στις 27.001,98 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,01% στις 1.895,93 μονάδες. Ο Nikkei 225, όμως, έκλεισε το μήνα περίπου 6% χαμηλότερα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,07% στις 23.802,26 μονάδες, ενώ ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 0,1% για να ολοκληρώσει στις 3.249,59 μονάδες. Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη έκλεισαν νωρίς σήμερα ενόψει των εορτών της Πρωτοχρονιάς.

Στην Ινδία, τόσο το Nifty 50 όσο και το BSE Sensex σημείωσαν άνοδο περίπου 1,4% έκαστος, ενώ ο S & P / ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε 0,24% χαμηλότερα στις 6.971,60 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι η ανάπτυξη της εργοστασιακής δραστηριότητας στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο. Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της χώρας ήταν στις 50,1 μονάδες, λίγο πάνω από το επίπεδο 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Επίσης, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο. Ο PMI παραγωγής Caixin / Markit έφτασε στις 49,1 μονάδες, που προμηνύουν συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες