Συνεχίζεται και σήμερα το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες οδεύουν προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τον τελευταίο χρόνο, με φόντο τις ανησυχίες σε σχέση με την προσφορά και τις γεωπολιτικές εντάσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Το Brent σημείωσε άνοδο 1,28 δολ., ή 1,4%, φτάνοντας στα 91,31 δολ. το βαρέλι στις 7.21 ώρα Ελλάδας.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο για παράδοση Απριλίου, κινούνταν στα 89,62 δολάρια, αυξημένο κατά 1,1 δολάριο ή 1,2%.

Διαβάστε επίσης: Γεωπολιτικές εντάσεις και καιρός ανεβάζουν πάλι τις τιμές του φυσικού αερίου

Το WTI σημείωσε άνοδο 1,14 δολ. ή 1,3% στα 87,96 δολ. το βαρέλι.

Τόσο το Brent όσο και το WTI έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014 την Παρασκευή, στα 91,70 δολάρια και 88,84 δολάρια, αντίστοιχα, μέσα από έξι διαδοχικές εβδομαδιαίες αυξήσεις, με μηνιαία άνοδο στη διάρκεια του Ιανουαρίου της τάξης του 17%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον 2021.

«Η ανησυχία για τις παγκόσμιες ελλείψεις στον εφοδιασμό, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενους γεωπολιτικές εντάσεις έδωσαν ώθηση στην έναρξη της εβδομάδας, ανέφερε ο αναλυτής Toshitaka Tazawa, της Fujitomi Securities Co Ltd.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι προσδοκώντας ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει την πολιτική της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν σε ανοδικό κλίμα αυτή την εβδομάδα, προβλέποντας το Brent να παραμείνει πάνω από τα 90 δολάρια και το WTI να κινηθεί προς τα 90 δολάρια.

Ήδη, πηγές προσκείμενες στον οργανισμό, ανέφεραν στο Reuters ότι στη σύνοδο της 2ας Φεβρουαρίου, ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να εμμείνει στην προγραμματισμένη αύξηση του στόχου της παραγωγής πετρελαίου για τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης