Ένα καφέ στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη έχει γίνει το σπίτι για traders κρυπτονομισμάτων. Πλήθος οθονών που δείχνουν τις πιο πρόσφατες κινήσεις της αγοράς και δίνουν επενδυτικές συμβουλές, παρέχονται στους πελάτες μαζί με καφέ και κέικ.

Πίσω από έναν χαλαρό κήπο με ανθισμένες κερασιές, οι πελάτες του HIP Coffee & Restaurant κοιτάζουν τους φορητούς υπολογιστές τους, πίνοντας τον καφέ τους, παρακολουθώντας τις κινήσεις της αγοράς.

Στην Ταϊλάνδη το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα είναι τεράστιο και συνεχώς ανερχόμενο, κάτι που έχει ανησυχήσει τις ρυθμιστικές αρχές.

«Είναι συναρπαστικό για μένα που βρίσκομαι εδώ γιατί συναντώ ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα», είπε ο Detnarong Satianphut, ένας 35χρονος έμπορος κρυπτονομισμάτων, στο Reuters.

«Aνταλλάσσουμε πληροφορίες γιατί στον κόσμο των συναλλαγών αντιμετωπίζουμε εκατομμύρια ανθρώπους».

Τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν δυναμική στην Ταϊλάνδη, με έως και 251 δισεκατομμύρια μπατ (7,62 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που διακινήθηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Ταϊλάνδη δήλωσε ότι θα αρχίσει να ρυθμίζει τη χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως πληρωμές, προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το συνολικό οικονομικό σύστημα.

Το HIP cafe, το οποίο άνοιξε το 2013, «υιοθέτησε» τα κρυπτονομίσματα το 2020.

Από τότε, σύμφωνα με το προσωπικό, οι πελάτες του έχουν διπλασιαστεί. Ο διευθυντής Oakkhaawat Yongsakuljinda είπε ότι το καφέ παρέχει εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες για τους ανθρώπους στη γύρω επαρχία Nakhon Ratchasima.

Προσφέρει δωρεάν επενδυτικές συμβουλές και σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της νόμισμα κρυπτονομισμάτων.

Οι πελάτες του λένε ότι οι συναλλαγές στο καφέ τους προσφέρουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε μια ευμετάβλητη αγορά, στην οποία το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, το bitcoin, έφτασε σε χαμηλά έξι μηνών αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News