Σε μια στροφή 180 μοιρών της πολιτικής που έκανε τη χώρα σημαντικό παγκόσμιο πόλο έλξης επιχειρηματικών κεφαλαίων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να εισάγουν για πρώτη φορά ομοσπονδιακό φόρο στα εταιρικά κέρδη.

Με λίγα λόγια καταργούν το αφορολόγητο καθεστώς.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM , η κυβέρνηση πρόκειται να εισάγει ομοσπονδιακό φόρο 9% στα επιχειρηματικά κέρδη από τον Ιούνιο του 2023. Δεν θα ισχύει ο εταιρικός φόρος στα προσωπικά εισοδήματα από εργασία, ακίνητα και άλλες επενδύσεις, ενώ τα κίνητρα για τις ελεύθερες ζώνες θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ και η πρωτεύουσα, το Άμπου Ντάμπι, καθώς και ο επιχειρηματικός κόμβος του Ντουμπάι υπέφερε από την πανδημία του κορωνοϊού και την επακόλουθη πτώση των τιμών της ενέργειας. Αν και οι αγορές αργού ανέκαμψαν τον περασμένο χρόνο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μίλησε για την ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών εσόδων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως