Με τις καλύτερες προϋποθέσεις αρχίζει ο Φεβρουάριος για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς συνεχίζει την ανοδική του αντίδραση από τα χαμηλά των 911 μονάδων (25/1) σε επίπεδα που πλέον ανοίγουν το δρόμο για την επιβεβαίωση των υψηλών επταετίας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,80% στις 944,22 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 39 εκατ. ευρώ.

Η αναρρίχηση του γενικού δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 940 μονάδων αποκτά μεγάλη σημασία την ώρα που η αγορά αναμένεται να επηρεαστεί από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι η Ελλάδα, με τη βοήθεια και της ΕΚΤ, η οποία έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους περίπου 36 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP) και η οποία θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικούς τίτλους και μετά το τέλος του τον ερχόμενο Μάρτιο, έχει στηριχθεί από το ευρωσύστημα.

Πάντως αυτό που μεταφέρεται στον ot.gr είναι ότι πολλές κινήσεις στην αγορά το τελευταίο διάστημα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στη βάση ότι μέχρι το τέλος του έτους η Ελλάδα θα βρεθεί, αν δεν επιστρέψει, στην «επενδυτική βαθμίδα». Η εξέλιξη αυτή αναμένεται πως θα έχει πολλαπλασιαστική θετική επίδραση για την οικονομία, τις επενδύσεις, το χρηματιστήριο και συνολικά για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε μια τεράστια δεξαμενή διεθνών κεφαλαίων 10 φορές μεγαλύτερων σε σχέση με σήμερα να επενδύσουν στη χώρα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank κινείται με κέρδη 3,01%, με τις Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Titan να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Στον αντίποδα η Quest είναι στο -3,40%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα διανομής προσωρινού μερίσματος ποσού 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών