Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται ο χρυσός, καθώς το δολάριο υποχωρεί, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι εμφάνιστηκαν πιο συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός κατάφερε να ανακτήσει το ψυχολογικά όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, ένα επίπεδο που κράτησε για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους.

Τη Δευτέρα, στελέχη της Fed, τόνισαν ότι θέλουν να αποφύγουν περιττές αναταραχές στην οικονομία των ΗΠΑ καθώς ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε περισσότερα – Fed: Η δύσκολη εξίσωση της αύξησης των επιτοκίων

Μετά την πτώση του χρυσού κατά 2,4% την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 0,3% τη Δευτέρα.

Σήμερα, η τιμή σποτ σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.805,83 δολάρια η ουγγιά. Ανοδικά κινούνται επίσης ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο.

Οι αγορές στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες ασιατικές χώρες θα παραμείνουν κλειστές για μεγάλο μέρος της εβδομάδας για τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]