Μειωμένο καταγράφεται το εμπόριο επιτραπέζιων ελιών στις κύριες αγορές για το καλλιεργητικό έτος 2021/2022.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε για τους πρώτους μήνες της καλλιεργητικής περιόδου το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών μειώθηκαν στην Αυστραλία κατά 14,8%, στη Βραζιλία κατά 23,6%, στον Καναδά (-31,7%), και τις χώρες εκτός ΕΕ (-10,8%), ενώ αύξηση σημείωσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 3,1%) σε σύγκριση για την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.
Να σημειωθεί ότι για τις επιτραπέζιες ελιές , πέντε αγορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 64% των εισαγωγών σε όλο τον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 23%, η Βραζιλία με 17%, η Ευρωπαϊκή Ένωση με 16%, ο Καναδάς με 5% και η Αυστραλία με 3%.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το εμπόριο επιτραπέζιων ελιών τους πρώτους μήνες του τρέχοντος καλλιεργητικού έτους (2021/2022).

Επίσης, οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών προέρχονταν κυρίως από την Ισπανία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αργεντινή, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Περού.













![ΕΕ: Πόσο κοστίζει ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/1b11f28dc5598a81e4fe0fba2c47a26c_XL-1.jpg)










![Κρασί: Μικρή ανάκαμψη μετά τη «χαμένη» χρονιά του 2024 [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_wines.jpg)















